Voorbereiding

Drinken
Het is belangrijk dat je voldoende drinkt tijdens je wedstrijd. Het zorgt voor een snelle en betere opname van energie en handhaaft een gelijkmatige lichaamstemperatuur. Alleen water is hierbij niet voldoende omdat het je geen extra energie geeft en geen mineralen bevat. Kies daarom voor een Isotone sportdrank. Deze bevat dezelfde concentratie stoffen als ons bloed waardoor de aanwezige koolhydratenmix van glucose-fructose goed wordt opgenomen.

Oefen goed!
Voor veel hardlopers blijkt het lastig om genoeg te drinken. Zonde als je je bedenkt dat een vochtverlies van 2% van je totale gewichtsverlies al voor vermindering van je sportprestatie kan zorgen. Het is dus heel belangrijk om voldoende te drinken, zeker als het iets warmer weer is.

Juist omdat het drinken tijdens het sporten als lastig wordt ervaren, moet je er goed mee oefenen. Dit kan je doen tijdens (langere) trainingen in aanloop naar de Almere City Run. Het beste is om te oefenen met de sportdrank die je straks op de wedstrijddag onderweg ook aangeboden krijgt. Door deze tijdens trainingen al te gebruiken weet je hoe je lichaam erop reageert en kom je niet voor verrassingen te staan. Probeer op de dag van de wedstrijd geen drankpost over te slaan. Je lichaam kan deze energie goed gebruiken.

Extra power
Weet je uit ervaring dat je tijdens het hardlopen behoefte hebt aan extra energie? Je kunt dan ook gebruik maken van gels. Deze kunnen je een extra boost geven. Maar let op, met gels moet je goed oefenen. Het kan zijn dat je erg moet wennen aan de substantie of de smaak en bij niet iedereen valt het nemen van een gel (de eerste keer) goed.


Deel deze pagina