Veelgestelde vragen

BEREIKBAARHEID

Vanwege het duurzame karakter van de MediaMarkt Almere City Run raden wij lopers en supporters aan om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Kijk voor je reisadvies op maat in de NS Reisplanner. Daarnaast zijn er diverse buslijnen die stoppen in de buurt van de start. Speciaal voor de fietsers is de fietsenstalling in de hospitaalgarage geopend vanaf 8.00 uur. Mocht je alsnog gebruik maken van de auto, neem dan op de A6 afslag 5 en rij via de Veluwedreef naar het centrum. In het stadshart zijn diverse parkeergelegenheden (tegen betaling).

BRUTO TIJD

Voor alle afstanden geldt dat de bruto tijd als winnende tijd is, dit betekent dat de winnaars degene zijn die als eerste over de finish komen. Wedstrijdlopers moeten zorgen dat ze vooraan staan in de startvakken.

DOUCHES

Helaas zijn er geen douches beschikbaar.

DRANKPOSTEN

Op de route van de 10km, 15km en21 km zijn er diverse drankposten voorzien van water en energiedrank. Bij de finish ontvangt iedereen een verfrissende Stealth sportdrank en water.

ESPLANADE

De start en finish van de MediaMarkt Almere City Run is op de Esplanade. Hier vind je een aantal stands van de sponsoren en toiletten.

GARDEROBE

Het startnummer bevat een bagagelabel. Deelnemers aan de Business Run hebben toegang tot het KAF (Schouwburg) en de daarbij horende hospitality.

KLEEDACCOMMODATIE

Voor business run deelnemers is er kleedgelegenheid in het KAV (Schouwburg).

MASSAGE

Op zondag is tussen 09.30 en 15.00 uur, Sportmassageteam Amersfoort (SMTA) aanwezig in de MediaMarkt. Dit team bestaat uit gediplomeerde en ervaren NGS sportmasseurs. De massage is gratis.

MEDAILLE

Voor alle lopers is er na afloop een herinneringsmedaille. Om even stil te staan bij de prestatie die je hebt neergezet!

MEDISCHE GEGEVENS

Op de achterzijde van het startnummer is de mogelijkheid om persoonsgegevens in te vullen. We vragen je dringend om dit te doen zodat bij eventuele calamiteiten we direct weten wie je bent en hoe we iemand uit jouw omgeving kunnen bereiken.

STARTNUMMERS

Bij inschrijving vóór 8 mei ontvang jij je startnummer op het door jouw opgegeven adres. Bij na-inschrijving (vanaf 8 mei) dien je zelf het startnummer op te halen op zaterdag 9 juni (14.00-17.00 uur) en zondag 10 juni (vanaf 09.00 uur). De online inschrijving is geopend tot en met 2 juni. Bij inschrijving tot en met 2 juni komt je naam nog op het startnummer te staan. Na deze datum kun je nog wel online inschrijven tot 7 juni, maar komt je naam niet meer op je startnummer. Daarna kun je je alleen nog inschrijven op zaterdag 9 juni en zondag 10 juni. Let op: er zijn beperkte plaatsen beschikbaar bij de na-inschrijving. Pinnen is mogelijk en heeft onze voorkeur.

STARTTIJDEN

Voor de verschillende afstanden zijn diverse starttijden. Kijk hieronder naar jouw afstand en de juiste starttijd.

AFSTAND STARTTIJD
Kidsrun 1,8km 11.30 uur
Almere DEZE WEEK 5km 12.30 uur
10km 14.00 uur
15km 13.00 uur
21km 12.00 uur

TIJDREGISTRATIE

Op het startnummer zit een bibtag die zorgt voor de juiste tijdregistratie. Deze begint pas te lopen wanneer jij over de startstreep gaat. Er is dus geen reden om bij de start te dringen of vooraan te staan. Je krijgt een netto-tijd.

T-SHIRT

Er is ook dit jaar een speciaal hardloopshirt ontwikkeld. Het witte T-shirt is op de voorzijde voorzien van een print. Mocht je het T-shirt besteld hebben, dan kun je deze op vertoon van je startnummer op zaterdag 9 juni of zondag 10 juni  ophalen bij MediaMarkt Almere. Openingstijden zijn zaterdag 14.00- 17.00 en zondag van 09.00-15.00 uur. Mocht je nadat je je hebt ingeschreven alsnog het T- shirt willen hebben dan kun je deze (zolang de voorraad strekt) kopen voor € 20,- tijdens de hierboven aangegeven openingstijden.

UITSLAGEN

De uitslagen van de Almere City Run vind je uiterlijk maandag 11 juni op almerecityrun.com.

ZANDLOPERSTART

Om de lopers niet te hinderen wordt de start ‘geknepen’ door middel van een zandloperstart. Op deze manier ondervindt niemand hinder op eventuele smallere doorgangen en kunnen we een mooie loopervaring garanderen. Wees niet getreurd: je tijd loopt pas op het moment dat jij over de mat bij de start gaat.


Deel deze pagina