Veelgestelde vragen

ACR APP

Wil je op 18 juni en de dagen voor de Almere City Run op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de beste tips? Download dan de nieuwe ACR app. De app wordt beschikbaar gesteld via 24COMS: een berichten en communicatie app. De app is gratis te downloaden voor Android en iOs. Zo installeer je de app op jouw smartphone:

  • Download de 24COMS app en registreer jezelf
  • Voeg deze groepscode toe: acr2017

BEREIKBAARHEID

Vanwege het duurzame karakter van de Almere City Run raden wij lopers en supporters aan om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Kijk voor je reisadvies op maat in de NS Reisplanner. Let op: er zijn werkzaamheden tussen Schiphol en Lelystad waardoor er geen intercity’s rijden (wel sprinters) tussen Schiphol en Lelystad. Daarnaast zijn er diverse buslijnen die stoppen in de buurt van de start. Speciaal voor de fietsers is de fietsenstalling in de hospitaalgarage geopend vanaf 8.00 uur. Mocht je alsnog gebruik maken van de auto, neem dan op de A6 afslag 5 en rij via de Veluwedreef naar het centrum. In het stadshart zijn diverse parkeergelegenheden (tegen betaling).

BRUTO TIJD

Voor alle afstanden geldt dat de bruto tijd als winnende tijd is, dit betekent dat de winnaars degene zijn die als eerste over de finish komen. Wedstrijdlopers moeten zorgen dat ze vooraan staan in de startvakken.

DOUCHES

De scholengemeenschap Echnaton (Zwolleweg 1) stelt douches voor de deelnemers ter beschikking. Volg vanaf de Esplanade (startgebied) de borden richting het Echnaton. Voor Business Run deelnemers is er ook (beperkte) mogelijkheid om te douchen in de Schouwburg (Esplanade).

DRANKPOSTEN

Op de route van de 7km, 14km en 20Knots 21 km zijn er diverse drankposten voorzien van water en PowerBar energiedrank. Bij de finish ontvangt iedereen een verfrissend drankje van PowerBar.

ESPLANADE

De start en finish van de Almere City Run is op de Esplanade. Hier vind je een aantal stands van de sponsoren en toiletten.

GARDEROBE

Het startnummer bevat een bagagelabel. Tassen kunnen bij de scholengemeenschap Echnaton in bewaring worden gegeven in een bewaakte ruimte. Volg vanaf de Esplanade (startgebied) de borden richting het Echnaton. Deelnemers aan de Business Run hebben toegang tot de Schouwburg (Esplanade) en de daarbij horende hospitality.

KLEEDACCOMMODATIE

De scholengemeenschap Echnaton (Zwolleweg 1) stelt kleedruimte voor de deelnemers ter beschikking. Volg vanaf de Esplanade (startgebied) de borden richting het Echnaton. Deelnemers aan de Business Run hebben toegang tot de Schouwburg (Esplanade) en de daarbij horende hospitality.

MASSAGE

Op zondag is in de scholengemeenschap Echnaton een team van NGS sportmasseurs aanwezig tussen 09.30-15.00 uur. De massage is gratis.

MEDAILLE

Voor alle lopers is er na afloop een herinneringsmedaille. Om even stil te staan bij de prestatie die je hebt neergezet!

MEDISCHE GEGEVENS

Op de achterzijde van het startnummer is de mogelijkheid om persoonsgegevens in te vullen. We vragen je dringend om dit te doen zodat bij eventuele calamiteiten we direct weten wie je bent en hoe we iemand uit jouw omgeving kunnen bereiken.

STARTNUMMERS

Bij inschrijving vóór 22 mei ontvang jij je startnummer op het door jouw opgegeven adres. Bij na-inschrijving (vanaf 22 mei) dien je zelf het startnummer op te halen bij de Mediamarkt (Brouwerstraat 3) 1) waar wij te vinden zijn op zaterdag 17 juni (12.00-15.00 uur) en zondag 18 juni (vanaf 09.00 uur). De online inschrijving is geopend tot en met 10 juni. Bij inschrijving tot en met 10 juni komt je naam nog op het startnummer te staan. Na deze datum is dat niet meer mogelijk. Daarna kun je je alleen nog inschrijven op zaterdag 17 juni en zondag 18 juni in de Mediamarkt Almere Stad. Let op: er zijn beperkte plaatsen beschikbaar bij de na-inschrijving. Je kunt alleen contant betalen (pinnen is dus niet mogelijk).

STARTTIJDEN

Voor de verschillende afstanden zijn diverse starttijden. Kijk hieronder naar jouw afstand en de juiste starttijd. De tijden zijn nog onder voorbehoud.

AFSTAND STARTTIJD
Kidsrun 1,8km 10.00 uur
4km 11.00 uur
7km 13.15 uur
14km 11.30 uur
20Knots 21km 10.30 uur

TIJDREGISTRATIE

Op het startnummer zit een bibtag die zorgt voor de juiste tijdregistratie. Deze begint pas te lopen wanneer jij over de startstreep gaat. Er is dus geen reden om bij de start te dringen of vooraan te staan. Je krijgt een netto-tijd.

T-SHIRT

Er is ook dit jaar een speciaal hardloopshirt ontwikkeld. Het witte T-shirt is zowel op de voorzijde als op de achterzijde voorzien van een print. Mocht je het T-shirt besteld hebben, dan kun je deze op vertoon van je startnummer op zaterdag 17 juni of zondag 18 juni bij de Mediamarkt in Almere Stad ophalen. Openingstijden zijn zaterdag 12.00- 15.00 en zondag van 09.00-15.00 uur. Mocht je nadat je je hebt ingeschreven alsnog het T- shirt willen hebben dan kun je deze (zolang de voorraad strekt) kopen bij de Mediamarkt in Almere Stad voor 20 euro tijdens de hierboven aangegeven openingstijden.

TIJDSLIMIET

Voor de diverse afstanden geldt een tijdslimiet om er voor te zorgen dat de lopers onderling geen hinder van elkaar ondervinden. Zo is het belangrijk dat je de Almere DEZE WEEK 4km binnen 45 minuten loopt en geldt er voor de overige afstanden dat de finish om 3 uur sluit. Heel veel succes met de voorbereiding en we zien je graag aan de start!

UITSLAGEN

De uitslagen van de Almere City Run vind je uiterlijk maandag 19 juni op almerecityrun.com.

ZANDLOPERSTART

Om de lopers niet te hinderen wordt de start ‘geknepen’ door middel van een zandloperstart. Op deze manier ondervindt niemand hinder op eventuele smallere doorgangen en kunnen we een mooie loopervaring garanderen. Wees niet getreurd: je tijd loopt pas op het moment dat jij over de mat bij de start gaat.


Deel deze pagina